Follow by Email

vrijdag 6 mei 2011

GentleBirthNL dag, 21 mei

We hebben de dag opgedeeld in 2 delen: 's Ochtends wisselen de werkgroepen uit over de voortgang en stand van zaken. 's Middags wordt ingevuld door de 'soepgroep': een middag van heling, uitwisselen, verbinden. Het kan zijn dat de soepgroep een richting op gaat die mogelijk verder gaat dan je tot nu toe ooit ging of een richting in gaat die je niet in wilt gaan, dat kan en mag, alles is goed. Laat je verrassen of laat weten dat je niet komt. Alles is goed. Jullie ontvangen hiervoor zsm een uitnodiging via de datumprikker. Je kunt je inschrijven voor beide dagdelen, of een van de dagdelen.

Verslag 18 april - structuur van onze beweging
In onze (kerngroep)bijeenkomst van 18 april, zijn we erop uit gekomen dat onze beweging GentleBirthNL ind feite bestaat uit vier -in elkaar overlopende- facetten en daaruit voortkomende werkvormen:

1. Platform GentleBirth NL; dit is waar mensen elkaar vinden, vanuit alle beroepsgroepen en ouders/ andere betrokkenen. Ter verbinding en uitwisseling, wordt er op de GentleBirthdagen een dagdeel ingevuld om aan deze behoefte te voldoen.

2. Werkgroepen GentleBirthNL - dit zijn de intiatieven die gestart zijn (en wat zich telkens uitbreidt), zeg maar de 'werkkracht' van onze beweging, die zeer inspirerend werkt en 'waar we het voor doen'. Op de GentleBirthdagen wordt om-en-om met 4 (zie hieronder) een dagdeel ingevuld om uit te wisselen over de voortgang van de verschillende initiatieven.

3. Wat we voor nu noemen 'Kerngroep' (tijdelijk bestuur), dit is er voor om concreet stappen te maken, de grondvorm voor GentleBirthNL neer te zetten (vereniging/stichting), de organisatie van de dagen. Het bestuur komt 1-2x per maand bij elkaar.

4. Klankbordgroep: op de GentleBirthdagen wordt (om-en-om met 2) een dagdeel ingevuld om voortgang van het bestuur te delen en om input te vragen. Dit zijn dan meer een soort vergaderingen. Hiervoor is het fijn als mensen die mee willen denken zich aanmelden. Het kan een wisselende groep mensen zijn. Belangrijk op deze bijeenkomsten is dat je je goed inleest van te voren en alvast dat gene wat jij wilt bespreken laat weten aan de kerngroep, zodat we snel en effectief samen kunnen komen.

Uitbreiding Bestuur
We zijn blij te kunnen melden dat Rebekka, Flory en Tako het bestuur komen versterken.

GentleBirthNL bijeenkomst 19 juni
Voor deze bijeenkomst is gekozen voor een Klankbord-bijeenkomst (vergadering) in de ochtend en een Platform (soepgroep)bijeenkomst in de middag. Om het hoofd en het hart allebei te voeden. Hiervoor ontvang je nog een uitgebreidere mail over de vormgeving van de middag en een datumprikker. Je kan voor allebei de dagdelen opgeven, of voor een van beide.

FlashMob in mei
In de week van de Respect voor de Bevalling (15-22 mei), is het idee om een flashmob (waarschijnlijk Utrecht CS) te houden met het lied Strong Woman. Meer info volgt hierover zsm. Contactpersoon is florygout@gmail.com. Je kunt moeders, vriendinnen en mannen meenemen. De mannen kunnen drummen of stampen/klappen, terwijl de vrouwen zingen.

Boekpresentatie De Vrije Geboorte Anna Myrte Korteweg
Op dinsdag 17 mei is de boekpresentatie van De Vrije Geboorte in De Roos, Amsterdam. Graag opgeven als je wilt komen. Zie bijgevoegde uitnodiging.

Week van Respect voor de Bevalling
16 mei tot en met 23 mei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten