Follow by Email

maandag 17 januari 2011

Programma 23 januari 2011

Lieve mensen,

Het belooft een bijzondere dag te worden aanstaande zondag.
Aangezien er veel aanmeldingen zijn geven we de dag duidelijke structuur. Zie programma. 
  • Als je in de gelegenheid bent, neem dan een meditatie kussen en of yoga matje mee om op te zitten.
  • Lunch..... wij zorgen voor koffie /thee en soep
Er zijn een aantal moeders van plan hun baby's mee te nemen.
Wees je als moeder bewust dat deze dag erg vol zit en gefocuste aandacht vraagt...zie programma. 
Als het te veel is/wordt voor jou en of  je kind is het fijn als dat niet het programma verstoord.

Route beschrijving  kan je vinden op http://www.oerbron.nl/route/route.html
Voor de mensen die met de auto komen het verzoek om hem te parkeren op de Langeheul.
a.u.b. Geen auto's zetten op de oprit voor de Oerbron

Kosten zijn € 15.  Graag gepast betalen

Vroede vrouwen,

Onze laatste mail voordat we elkaar zien aanstaande zondag. Drie dingen:
  1. we willen graag om 10.00 uur beginnen, dwz dat de inloop van 9.30-9.50 uur is. Een volledig programma is hierbij gevoegd; het is fijn als je een uitdraai voor jezelf meeneemt.

  1. zijn we het erover eens dat onze brainstorm erover gaat om te voorkomen dat de thuisbevalling in Nederland verdwijnt? Het gaat hierbij er niet om dat vrouwen niet voor een bevalling in het ziekenhuis mogen kiezen, maar dat er meer en meer vrouwen zijn die voor het ziekenhuis kiezen uit een ‘vals’ gevoel van veiligheid, nl. gebaseerd op angst.

  1. Verder hebben we een vraag om alvast na te denken over een mission statement – visie en missie van onze bijeenkomst en hopelijk een vervolg hierop. De visie gaat over de (ideale) toekomst, wat je voor ogen hebt. De missie is hoe en wat we gaan doen (idealiter).
Visie: Zowel moeder als kind staan centraal in het proces van geboorte. Hoe het kind geboren wordt is bepalend voor het verdere leven. Dit geldt zowel op het individuele vlak als voor de mensheid als zijn geheel. Daarom is het bijzonder belangrijk dit natuurlijke proces ongestoord te laten verlopen; het dient alleen verstoord te worden, als dit absoluut noodzakelijk is. De thuissituatie, mits moeder en baby gezond zijn, biedt hiervoor in veel gevallen de meest voor de hand liggende omgeving.

Missie:
De vrouw is vrij om te kiezen voor die omgeving waar zij zich het meest prettig en veilig voelt om te bevallen. De moeder is vrij om zelf haar hulpgevers te kiezen (verloskundigen, doula's, kraamverzorgers, vrienden, partners) om bij haar bevalling aanwezig te zijn. De moeder is vrij om haar eigen beslissingen te nemen, gebaseerd op reële, feitelijke informatie en op haar eigen intuitie en waarneming. De begeleiders zijn zich bewust van hoe angst beslissingen beïnvloedt en leggen zich erop toe om de moeder op alle manieren te ondersteunen om tot een evenwichtige keuze te komen.
We streven ernaar om met een ieder die werkt in de begeleiding van zwangere vrouwen tot samenwerking en overeenstemming te komen om de zwangere vrouwen een optimale begeleiding aan te bieden.
 Tot zondag! 
Groet,
Joyce Pula, Jolien Bolhuis, Erica Muller, Arjan Reints

Geen opmerkingen:

Een reactie posten